Drömstudio

Den dagen jag tar steget att skaffa mig en studio kommer den få turkosa väggar och så kommer min lilla fågelbur äntligen få en värdig plats där den passar bäst:) Just nu står den på toaletten och jag är inte helt nöjd med placeringen och det tycker nog inte buren själv.. känns nästan som att det blänger på mig ibland hehehe....

Men det är ju det som är trist med hyresrätt man vågar ju inte borra var som helst. Rätt som det är så borrar man igenom någons avloppsrör. hehehe

Men visst är studion på foto nedan underbart fin!! Tänk om den kunde få vara min!!

One day! one day!

 

 

 


Underbara bilder som inspirerar!

Numéro #108 | Shalom Harlow by Sanchez & Mongiello

 

 

 

Dazed & Confused January | Nobody’s Fool-Courtney Love by Yelena Yemchuk

 

 

 

 

 

 


Happy Birthday Simon ♥

Idag Fyller min fina festman 28 år och det ska vi fira i kväll!!
Men först ska jag på ett väldigt intressant möte:) Ska bli spännande att se vart det leder.
Jag kan berätta mer om det om det blir någon positiv respons dvs hehe....
Tumblr

I min jobbväska

När jag stylar för en modeplåtning har jag alltid med min älsklings väska:)
Där i har jag allt jag behöver för olika nödlösningar som kan uppstå.
Väskan är säkert 100 år gammal och jag gillar stilen på den. Den ser lite ut som pipps guldpeng kappsäck.
Min är dock inte fylld med guldpengar. inte än i alla fall;)
Min favorit verktyg är mitt mini strykjärn. Jag  fick den i en  goodie bag på en visning för Liselotte Wetsterlund för 3 säsonger sen. Bästa goodie bagen någonsin!!! Inte för att jag förväntar mig det men det är kul när man blir överraskad av en sådan bra grej.
hmm Inser här nu att jag borde fylla på väskan lite extra för söndagens plåtning. I alla fall lite silver tape och säkerhetsnålar. Silver tapen är min BÄSTA vän!! Man kan göra allt med det......

Hatt fnatt!

Jag älskar verkligen hattar men jag är inte så bra på att bära hatt själv.
Jag har två som jag har lovat mig själv att använda när våren kommer. Den ena ser ni här på bilden:)
Visst är den fin på!!

Diana +

Igår fick jag äntligen min lilla plast kamera som jag beställde på nätet i sön
dags:)
Det är en Diana+. En nyproduktion på en kamera som kom på 60 -talet.
Med den här fina men dock plastiga kameran kan man få helt underbara bilder som den 2a bilden nedan.
Men nu är det  svåra att lära sig så att man kan ta så fina bilder för det är nog inte bara att klicka och hoppas på det bästa. Vilket är kul för det är ju det som är konsten med det hela.
(hehe får se om jag säger samma sak när jag framkallat bilderna)
Min egna Diana+
Bild tagen med Diana +

Plåtning Expressen Söndag

I måndags hade vi jeans plåtning på expressen. Siroun stylade och jag var en hjälpande hand:) Det blev kanon så håll utkik i söndags bilagan under februari:)
Idag ska jag och Siroun börja rensa i programledarnas garderober. Sen fyller vi på med nya vårfina plagg.
Det jobbiga just nu är att alla vårplagg inte har kommit in så man står lite och stampar på samma ställe. men det är bara ge sig ut och hoppas man hittar något fint.
Här kommer några bilder från plåtningen...
Caroline
Siroun hittade underbar rekvisita
Siroun och Caroline

Charlie Chaplin...

Älskar bara hans sköna stil!
Hade jag varit en kille hade jag lätt inspirerat min stil av honom.
Kolla skorna!! Helt underbara!!


I en annan värld ♥

 

 

 

 

 

 

 


Dagens kap!

Efter att jag hade en underbar morgon bar jag mig iväg  till odenplan för att kolla om Old Toch hade lite rekvisita för min och Sirouns plåtning på måndag. Och som tur hittade jag allt jag behöver:) Tjejerna som jobbar där är såå gulliga och snälla tummen upp för er!!

När jag gick tillbaka till tunndelbanan stannade jag vid en grym secondhand butik som ligger bredvid. Kommer dock inte ihåg vad den heter men dom har mkt bra skinnväskor skor och kappor. Efter att ha kollat på ett 10 tal olika väskor gick jag mot utgången och då fick jag syn på den lilla gamla Gucci väskan som hängde bakom kassan.

Jag granskade den och den såg verkligen äkta ut. Mannen i kassan gav mig öppet köp så att jag kunde kolla att den verkligen var äkta. Efter det åkte jag in till stan och gick in på NK och frågade en tjej på väskavdelningen. Och hon konstaterade att den var äkta vilket så klart känns extra kul när man fyndar en vintge Gucci:)

 

 

 

 


En rolig dag!

Ibland önskar jag att slapp springa runt ensam och leta styling pryttlar särskilt när man hittar hela kostymförrådet från Bröderna Lejonhjärta haha jag ser inte klok ut men jag var bara tvungen att lägga upp den här bilden.

Som sagt Independent studio har ett kostymförråd som får en att drömma iväg ordentligt!

Du kan hitta ALLT där.

Men nu gick jag inte där för att leta efter den typen av kostym utan för att hitta lite detaljer som kommer göra min styling extra kryddad för nästa helg:) Och jag hittade riktigt bra grejer....längtar tills nästa söndag!

 

 


Idag är en bra dag!

Efter att ha jobbat 10 dagar i rad fick jag äntligen sova ut. Jag känner direkt när min kropp säger stopp vilket är bra:) Så idag blev den mysig start på dagen med kaffe och goda mackor. oftast hinner jag inte äta hemma utan det blir på kontoret..någon som har svårt att gå upp i tid..eh ja!
Den här veckan har jag och Siroun fixat med våra kära kollegor på sporten som åker och sänder oOS i Canada. Vi har försett dom men varma vinterkläder från Peak. Kanonfina kommer dom bli:)
Sen håller vi även på att förbereda för ett jeans jobb som vi ska plåta för expressen på måndag.
Mycket jeans i pressen just nu som ni säkert märkt.
Om en stund ska jag bege mig ut på stan för att forsätta jakten på lite rekvisita samt andra grejer till plåtningen som jag har nästa söndag...det kommer bli såå bra:)

Dagens Inspiration

 

 

 

 

 


Work work work fun work!!

Den här vecka ser ut att bli lika galen som den förra:) Men det är bara kul!
Ikväll har jag stylat ihop inför en kommande plåtning med fotografen Lisa Hasselgren.
Som det ser ut nu så är jag väldigt nöjd, ska bara komplettera några enstaka grejer sen så är jag redo.
En annan sak som gjorde mig extra glad idag var ett blombud från en man som jag iof gjorde ännu gladare i söndags. När jag och Simon körde hem efter att ha varit på en middag ser jag hur en plånbok flyger ut från en bil. Vi stannar och jag springer ut och samlar ihop allt. Jag hittar även ett visitkort som var hans så jag ringde honom på en gång. Han blev såå glad och som tur var var alla korten kvar. killen som snodde den var väl bara ute efter kontanter vilket var jävligt konstigt men men tur hade han att jag såg den och ringde:)
känner mig glad för att jag gjorde han glad. Man vet ju själv hur jobbigt det är att bli av med alla kort.
månaden gärning är gjord:)
Men nu måste jag forsätta att skriva en presentation som snart ska skickas iväg men jag hoppas jag hinner skriva lite även i morgon...

Dagens plåtning ♥

Idag har jag jobbat med en riktigt duktig fotograf, Benjamin Vnuk och temat var wetlook.

Jag hoppade in i projektet 2 dagar innan så det var kosrt varsel med klädvalet men det var bara att sätta fart att plocka ihop några outfits. Men det gick kanonbra:) Det var extra  kul att göra något nytt. Jag har ju mest gjort romantiska och kanske inte så många kommersiella plåtningar vilket jag känner att min bok behöver just nu...

Sen var det väldigt kul att jobba med duktiga Elva som gör grym make & hår och sist men inte minst snygga, vackra  Matilda S från Elit som har klätt omslaget på Vogue Italia.

Men nu blir det god mat, soffan och ett glas vin...för det är jag värd!!!

 

Elva fixar till Matilda lite:)

Fina detaljer

 

 

 

 


Fullt ös medvetslös..

Just nu är det många järn i elden, det kom just in ett nytt projekt, vilket är jättekul:) eftersom jag är lite kontrollfreak  är jag rädd att jag ska glömma något, så agendan fylls i noga och följs noga varje dag...
Älskar när jag får jobba med sådant som jag är bra på som styling, och bara kunna fokusera på det och inget annat..underbart och inspirarande!
Och idag hade jag ett möte med en tjej som ska få vara med i mitt team vilket känns jättebra. Hon är en jätteskön tjej som har koll på läget..
Ska bli kul att få en extra hand när det är så mkt....
Nu ska jag lägga upp min klänning eftersom jag och symaskinen har blivit vänner igen:)
sen blir det sängen, dags att ladda morgondagens batterier!!


Idag är det mammas dag!

Min underbara mamma fyller 63 år idag och hon har inte en enda rynka:)

Lika vacker som alltid♥

puss på dig!

 


Edith Piaf

Edith Piaf är en av mina favorit sångerskor.

Tack Mamma & pappa för att ni introducerade henne för mig när jag var liten!!

Min favorit låt finns där nedan och du känner säkert igen den, om inte lyssna och njut:)

Efter att ha sytt och fixat med symaskinen i kväll är jag väldigt trött och känner att sängen lockar mer än vanligt. Det finns inget bättre när man stänger av tv:n sätter på lite skön musik och bara pysslar istället.

Förutom pyssel med symaskinen har vi satt upp gardiner i sovrummet och vid balkongdörren så att vi slipper insynen från våra grannar. Dom är säkert snälla men det är lite väl tight in på när man nästan kan kolla på deras tv istället för vår egen;) Där hänger nu en jättefin spets gardin med fina rosetter ♥

I morgon blir det mer jobb för TV4. Våra kära killar på sporten ska åka iväg och sända handbolls VM i nästa vecka och ska vara ny kittade för det, vilket är mitt och Sirouns jobb att fixa. Sen ska jag även fixa med mina egna projekt. Jag är väldigt inspirerad och kan knappt bärga mig för att börja handplocka alla plagg inför stylingen....härlig start på ett nytt år!!!

God natt!

 

 

 

 

 

 


Maskerad

Då var det slut på den här helgen och för en gångs skull känner jag mig väldigt utvilad.

Jag och Simon + några goda vänner har varit på landet lör-sön. Vi hade super mysigt med mat vin och massa spel:)

Eftersom jag är väldigt svag för masker (och särkilt när det är djurmotiv) ville jag bara lägga upp några favoriter.

Återkommer med mer skriveri i morgon!

God Natt!!

20080823173319

 

 

Venice_carnival_2009___9_by_flemmens_large

Den här är läskig men ändå gillar jag den på något sätt...

 

 

Tumblr_krnzth4hf91qzmhamo1_400_large

 

 

 

20081113084015

 

 

 

Tumblr_kopd75d2tm1qzwimao1_500_large

 


Bilder som får mig att bli extra glad ♥


Inspirations kväll ♥

Ikväll bestämde jag mig för att ha en liten inspirations kväll.

Älskar att ta fram alla gamla tidningar och leta inspiration till kommande projekt.

Det finns inget skönare än att sitta och klippa och klistra i min lilla inspirationspärm, med skön musik så är det rena meditationen för mig I LOVE IT:)

 

Inspirations pärm

inspirations ihop klipp:)


Sierska sökes!

Nu har det snart gått 6 månader sedan mina absolut favorit jeans försvann. Det är ett par Levis orange tab, lite utsvängda och har världens skönaste slitning. Som ni säkert känner och vet så ligger vissa plagg en närmre hjärtat än andra. Jag hittade dom på en sköt second hand i taipei/Taiwan i Maj  09 och i slutet av sommaren var dom bara borta. Jag har letat över allt och spårat dom på alla ställen jag har varit men nej ingen har sett dom. Så nu tänkte jag ta lite allvar i detta och söka upp en sierska, kan ju inte skada att testa i alla fall, skulle hon säga att dom är någonstans i norrland eller i någon annan del av stan så kan jag i alla fall inse att någon annan med jävligt bra smak har tagit dom och så får jag bara släppa det. Det jobbigaste skulle ju vara om man skulle råka på personen på stan med jeansen på eftersom dom är så speciella. vågar inte tänka hur jag skulle reagera hehehe... nåväl nu återstår det att hitta en bra sierska;)

 

Lite eller rättare sagt ganska mycket fint från Erin Fetherston Fall 2009

Erin Fetherston Fall 2009 


Vinter fin= svårt i alla fall när det är -20

 

Efter att ha försökt att klä mig som vanligt dvs i klänning fast den här gången med dubbla strumpbyxor inser jag att nej det går bara inte när det är -22 grader. Och detta gör att jag bli lite lätt frustrerad eftersom min garderob mesta dels består av klänningar och kjolar. Hade jag bara haft en varm och fin vintage kappa skulle problemet vara löst men jag har letat och letat men nej det finns helt enkelt inte.

Finns inget värre (klädmässigt alltså ) att känna sig superfin under den tråkiga men jätte varma vinter jackan - Ja ett litet ilands problem jag vet, men så är det ...

 


Konst, dekoration eller bara helt vanliga böcker♥

Min önskan just nu är att ha en hel vägg med gamla slitna böcker, såå fint. Nästa gång det blir en tur hem till blekinge ska jag luskamma alla loppisar efter just sådana här fin fina konstverk:)

 


Nytt år nya krafter...

Nu så, är jag utvilad och glad. Kände att jag behövde pausa från allt över jul & nyår för att får ny lust och nya krafter. Idag visar termometern -16 och jag ska strax ge mig ut på stan dels för lite jobb men i huvudsak träffa min söta syster Johanna. Jag ska även anmäla mig till en sykurs samt en photoshop kurs. Det  här året står det utveckling på Idas schema vilket känns skönt. Utan utveckling skulle jag ruttna.
Den här bilden får mig att läääängta till sommaren, när man äntligen kan använda klänning utan strumpbyxor och kunna använda mina fina sommarskor och vara ute länge på kvällarna. -16 är mysigt men inte lika mysigt som +17 en varm sommar kväll;)

RSS 2.0